این روزها، دستگاه های مختلف جاروبرقی صنعتی به یکی از مهم ترین ابزارهای نظافتی بشر بدل شده اند و برای نظافت محیط های متفاوتی مانند: کارخانه ها، انبارها، بیمارستان ها، سالن های ورزشی و… از آنها استفاده میکنند. اما این نوع تجهیزات صنعتی به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که تمامی آلاینده هایی که در یک محیط صنعتی با آنها مواجه می شوید را به شکل کامل پاک کنند. جارو آب و خاک به گونه ای طراحی شده است که علاوه بر آلاینده های جامد، قدرت نظافت و جمع آوری مایعات را نیز داشته باشد.
ویدیو طرز کار جاروبرقی آب و خاک
اما برای استفاده صحیح از این دستگاه ها لازم است طرز کار جاروبرقی آب و خاک را به شکل دقیق بدانید. در این مقاله نحوه عملکرد این دستگاه های نظافتی را به شکل کامل مورد بررسی قرار دادیم.
نحوه کارکرد جاروبرقی های آب و خاک
جاروبرقی آب و خاک یکی از دستگاه های کاربردی در نظافت صنعتی است که همانطور که اشاره کردیم، با دارا بودن دو مخزن برای جمع آوری آلاینده ها، فرآیند پاکسازی تمامی آلودگی های محیط را برای شما فراهم می کند.
کارکرد این دستگاه ها همانند جاروبرقی های صنعتی معمولی است. عموما آنچه در طرز کار جاروبرقی آب و خاک می توانید مشاهده کنید مشابه عملکرد جاروبرقی های خانگی و صنعتی است.
کارکرد کلی بدین صورت است که این جاروبرقی ها با استفاده از موتور خود و ایجاد فشار منفی، اقدام به جمع آوری آلاینده ها می کنند. فشار منفی در واقع اصلی ترین بخش کارکرد این نوع از دستگاه های نظافت صنعتی است.
با بوجود آمدن فشار منفی در داخل مخزن، فشار هوای خارج مخرن از داخل مخزن بیشتر می شود و در نتیجه با حرکت نازل بر روی آلاینده ها، فرآیند پاکسازی صورت می پذیرد. تفاوت اصلی در طرز مکنده اب و خاک صنعتی و خانگی در قدرت توان موتور آنها است. مسلما قدرت موتور مورد نیاز برای مکنده های صنعتی نسبت به جاروبرقی های خانگی بیشتر است.
همچنین بهتر است بدانید که در بحث طرز کار جاروبرقی آب و خاک از جریان برق متناوب (AC) برای تامین نیروی موتور خود استفاده می کند.
در ادامه با بخش های مختلف این دستگاه و طرز کار آنها در جاروبرقی آب و خاک بیشتر آشنا خواهید شد.
پمپ
مهم ترین بخش دستگاه جاروبرقی آب و خاک و به طور کلی جاروبرقی های صنعتی، بخش پمپ دستگاه است. در واقع وظیفه ایجاد فشار منفی درون مخزن را بخش پمپ دستگاه بر عهده دارد. در نتیجه در بحث طرز کار جاروبرقی صنعتی می توان گفت که مهم ترین بخش این دستگاه ها قسمت پمپ آن ها است.
پمپ ها می توانند تا مدت نسبتا زیادی این فضای خلا را درون مخزن جاروبرقی ایجاد کنند و با اختلاف فشار ایجاد شده، فرآیند پاکسازی را پیش بگیرند.
همانطور که گفته شد نیروی پمپ ها در طرز کار جاروبرقی آب و خاک از جریان برق متناوب تامین می شود.
فن
فن دستگاه یکی از بخش های جاروبرقی های صنعتی است که به پمپ این امکان را می دهد تا هوای داخل مخزن را خالی کند. فن جاروبرقی های صنعتی دارای پره هایی است که با سرعت نسبتا بالایی به گردش در می آیند و با ایجاد خلا، دستگاه را برای جمع آوری آلاینده ها آماده می کنند.
فیلتر
یکی دیگر از بخش های مهم در بحث طرز کار جارو برقی آب و خاک که باید نسبت به آگاه باشید، سیستم فیلتراسیون دستگاه است. این بخش ارتباط مستقیمی با سطح بهداشت در استفاده از این دستگاه های نظافت صنعتی دارد.
در واقع کاربرد فیلترها برای جلوگیری از ورود ذرات و گردوغبار به بخش های مختلف دستگاه است که در صورت نبود آن، ممکن است موتور جاروبرقی آب و خاک در زمان کوتاهی، آسیب ببیند و از کار بی افتد. پس همانطور که متوجه شدید نقش فیلتراسیون در طرز کار جاروبرقی آب و خاک بسیار پر رنگ است.
علاوه بر این بعد از جمع آوری آلاینده ها توسط جاروبرقی و جمع آوری آنها در مخزن دستگاه، ذرات ریز ممکن است که از روزنه های دستگاه خارج شوند و محیط را آلوده کنند. نقش فیلتراسیون در این زمان آغاز می شود و مانع از خروج این آلاینده ها می شود.
این بخش از دستگاه دارای انواع متنوعی است که بسته به جاروبرقی و نوع آلاینده های خود باید از آنها استفاده کنید. عمده ترین نوع فیلترها در مکنده های صنعتی شامل موارد زیر هستند:
- فیلتر کیسه ای
- فیلتر برقی ستاره ای
- فیلتر پاکتی
- فیلتر کارتریجی
برای بهبود بازدهی برای استفاده از این مکنده ها و شناخت طرز کار جاروبرقی آب و خاک بهتر است با انواع فیلترها آشنا باشید.
شیلنگ
شیلنگ ها از دیگر بخش های جاروبرقی صنعتی آب و خاک هستند. این بخش از مکنده های آب و خاک از مواد اولیه مقاومی ساخته شده اند تا در برابر سایش مقاوم باشند. همانطور که گفته شد نحوه کار جاروبرقی آب و خاک بر اساس فشار است. در نتیجه اگر مقاومت شیلنگ ها کم باشد، به مرور از بین خواهند رفت.
جنس کلی شیلنگ ها از پلی اورتان مقاوم است. برای اندازه گیری مقاومت شیلنگ ها می توانید از ضخامت دیواره شیلنگ ها استفاده کنید. هر چه ضخامت دیواره های این قسمت بیشتر باشد، توانایی مقاومت در برابر سایش آنها بیشتر خواهد بود.
در برخی از جاروبرقی صنعتی که دارای شیلنگ های شفاف هستند می توانید از گرفتگی این لوله ها جلوگیری کنید.
شناخت طرز کار جاروبرقی آب و خاک به شناخت بخش های مختلف آن بستگی دارد پس بهتر است در مورد اجزا مختلف این دستگاه بیشتر بدانید.
لوازم جانبی
انواع جاروبرقی صنعتی با توجه به کارکرد و طرز کارشان و نوع آلاینده ای که جمع آوری می کنند، دارای تجهیزات جانبی متفاوتی هستند که در بازگشایی بسته بندی دستگاه می توانید آنها را مشاهده کنید.
عموما آنچه که با عنوان لوازم جانبی در این دستگاه های نظافتی وجود دارد شامل موارد زیر هستند:
برس، شارژر باتری، انواع مختلف نازل و…
شناخت صحیح طرز کار جاروبرقی آب و خاک به شناخت صحیح این لوازم جانبی و شناخت نحوه عملکرد بخش های درونی دستگاه بستگی دارد. در مورد کاربرد این دستگاه ها باید بدانید که این دستگاه ها در محیط های مختلفی مانند: مساجد، خط تولید کارخانه ها، انبارها، بیمارستان ها و…. مورد استفاده قرار می گیرد. ضمن اینکه این دستگاه ها به عنوان جاروبرقی مسجدی نیز بسیار کاربردی هستند.