بلاگ

10 توصیه ایمنی مهم هنگام کار با سوییپر صنعتی

توصیه های ایمنی کار با سوییپر صنعتی

لازمه هر فعالیتی داشتن تخصص و مهارت است. اما یکی دیگر از موضوعاتی که در کار کردن با دستگاه های صنعتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، رعایت اصول ایمنی است. رعایت اصول ایمنی از مهم ترین مسائلی است که هر اپراتور (فردی که مسئولیت استفاده از دستگاه و تجهیزات صنعتی را بر عهده دارد.) باید به آن اشراف داشته باشد. در بحث تجهیزات صنعتی به خصوص استفاده از سوییپر صنعتی نیز لازم است تا اپراتور، آموزش های کامل و قابل تاییدی را در زمینه اصول ایمنی کار با سوییپر صنعتی فرا گرفته باشد.

حادثه ممکن است برای افراد باتجربه نیز رخ دهد، اما آنچه که اهمیت دارد، نحوه برخورد با حادثه است. پس بهتر است قبل از کار با انواع سوییپر صنعتی این مقاله را بخوانید و این ده نکته مهم را به خاطر داشته باشید.

نکات ایمنی کار با سوییپر

به طور کلی بهترین اپراتورها را می توان بین اپراتورهای دقیق و منظم پیدا کرد. اصولا برای هر کارفرمایی، رعایت این نکات ایمنی از اهمیت زیادی برخوردار است. یک اپراتور دقیق با شناخت محیط و دستگاه ها بهترین عملکرد را در کنار رعایت اصول ایمنی خواهد داشت.

این اقدامات دقیق و اصولی می تواند از وقوع حادثه های زیادی در حین کار با دستگاه جلوگیری کند. برای بهبود ایمنی کار با سوییپر صنعتی یا دستگاه های مشابه، بهتر است اپراتور به دفترچه راهنما تسلط کامل داشته باشد و دستورالعمل های آن را به شکل دقیق اجرا کند.

در ادامه  به 10 نکته مهم علاوه بر نکات ایمنی گفته شده در دفترچه راهنمای سوییپر صنعتی اشاره خواهیم کرد.

  1. نقاط کور

یکی از مهم ترین نکات ایمنی کار با سوییپر صنعتی این است که به هیچ عنوان اجازه نزدیک شدن افراد به دستگاه را ندهید. در نقاط کور، کار اپراتور سخت تر خواهد شد. به همین دلیل شناخت محیط در این شرایط که دید اپراتور محدود است، بسیار کمک کننده خواهد بود.

اگر این مشکل شما را آزار می دهد بهتر است از یک فرد دیگر برای فرمان دهی کمک بگیرد تا از حوادث احتمالی جلوگیری کنید.

همچنین ذکر این مورد نیز حائز اهمیت است که افزایش سرعت دستگاه به هیچ عنوان نباید صورت گیرد. در هنگام تغییر مسیر به اطراف توجه کنید تا حادثه ای رخ ندهد.

  1. تمرکز

اپراتور هنگام کار با سوییپر صنعتی باید تمرکز کافی را داشته باشد پس صحبت کردن یا ایجاد هر گونه حواس پرتی برای اپراتور در این شرایط قدغن است. در صورت نیاز شدید برای ارتباط گرفتن با اپراتور بهتر است ابتدا دستگاه را متوقف کنید و آن را خاموش کنید. به هیچ عنوان اجازه نزدیک شدن افراد به سوییپر فعال را ندهید.

  1. کمربند ایمنی

استفاده از کمربند ایمنی در هنگام استفاده از سوییپر صنعتی مانند هر دستگاه دیگری از اهمیت بالایی برخوردار است به همین دلیل توصیه می شود حتما این نکته را رعایت کنید. توجه داشته باشید که هیچ بهانه ای برای نپوشیدن کمربند هنگام کار با سوییپر وجود ندارد.

 

بستن کمربند ایمنی سوییپر صنعتی

  1. ورود و خروج از کابین

یکی از بیشترین آسیب هایی که هنگام کار با سوییپرهای صنعتی ثبت شده است، در هنگام ورود و خروج از کابین است. توجه داشته باشید زمانی شما مجاز به سوار شدن یا خارج شدن از دستگاه سوییپر را خواهید داشت که دستگاه به شکل کامل توقف کرده باشد و موتور آن خاموش شده باشد. برای سوار شدن از دستگیره مخصوص برای حفظ تعادل خود استفاده کنید.

  1. تخلیه مخزن

یکی دیگر از مراحل مهم برای رعایت نکات ایمنی هنگام کار با سوییپر ها، تخلیه مخزن است. قبل از اقدام برای تخلیه مخزن اطمینان حاصل کنید تا شخصی در نزدیکی دستگاه قرار نگرفته باشد. محیطی که برای تخلیه مخزن در نظر گرفته اید، تا حدامکان بدون مانع و هموار باشد تا فرآیند تخلیه مخزن سوییپر به درستی و در شرایط ایمن صورت بگیرد.

توجه داشته باشید که آسیب های جدی و شدیدی هنگام تخلیه مخزن سوییپرها رخ داده است.

تخلیه مخزن سوییپر صنعتی

  1. نگهداری و تعمیر

در هنگام تعمیر و سرویس های دوره ای توجه داشته باشید که دستگاه به شکل کامل خاموش است و از فعال شدن آن به شکل ناگهانی جلوگیری کنید. تمامی اپراتورها باید تا حدودی با اجزا این دستگاه های سوییپر صنعتی آشنا شوند تا در صورت بروز حادثه های ناگهانی، بهترین تصمیم گیری را انجام دهند.

  1. شناسایی دستگاه

لازمه کار با دستگاه های سوییپر صنعتی همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم، شناخت کامل دستگاه است. گاهی اوقات عدم شناخت کافی دستگاه ممکن است حوادث متعددی را به وجود آورد. برای مثال جمع آوری برخی از آلاینده ها برای برخی از سوییپر ها غیرممکن است و تلاش برای جمع آوری آنها با دستگاه سوییپر، به سیستم دستگاه، آسیب های زیادی را وارد خواهد کرد.

شناسایی قطعات سوییپر صنعتی

  1. بازرسی دستگاه و قطعات

یکی از توصیه های کاربردی برای کار با سوییپرهای صنعتی، استفاده از چک لیست بررسی دستگاه است. می توانید برای خودتان یک چک لیست تهیه کنید تا مواردی که قبل از استفاده از دستگاه باید در نظر گرفته شود را یادداشت کنید. مواردی از قبیل شیلنگ های هیدرولیک، سطح روغن، سیستم آب و …. را در چک لیست بازرسی دستگاه سوییپر خود قرار دهید تا بهترین بازدهی را از این دستگاه های صنعتی دریافت کنید.

توصیه می شود هر گونه قطعه آسیب دیده یا فرسوده در این دستگاه ها را فورا تعمیر یا تعویض کنید.

چک لیست بازرسی قطعات سوییپر صنعتی

  1. لباس و تجهیزات مناسب اپراتور

پوشیدن لباس کار ایمن برای کار با دستگاه های صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است به همین دلیل توصیه می شود تا تجهیزات زیر را برای اپراتور خود تهیه کنید:

  • کلاه مقاوم
  • کفش ایمن
  • عینک یا محافظ صورت
  • دستکش
  • محافظ گوش
  • لباس پوشیده و مقاوم
  • استفاده از ماسک های تنفسی
  1. خاموش کردن دستگاه

بعد از اتمام کار با سوییپر، دستگاه را در مکان مناسبی پارک کنید، از خاموش بودن آن اطمینان حاصل کنید. سعی کنید دمای محیطی که دستگاه در آن قرار دارد معتدل باشد.

یک نظر در “10 توصیه ایمنی مهم هنگام کار با سوییپر صنعتی

  1. نگهداری دستگاه سوییپر در هوای سرد مشکلی داره؟

    1. سروش گفت:

      خیر در بسیاری از مناطق سردسیر کشور جهت نظافت معابر عمومی و یا کارخانجات از دستگاههای سوییپر صنعتی استفاده مینمایند . در مناطقی که دارای خاک فراوان هستند حتما بایستی به نوع فیلتر توجه نماییم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *